PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Događanja

 

Grad Zagreb

Mjesto: Zagreb
Naziv događanja: Predstavljanje ustanove Mirta i programa neformalnog obrazovanja za mir i demokraciju
Prostor događanja: Galerija Nova, Teslina 7
Vrijeme događanja: 29.09. 2016. 14:00 - 17:00 sati
Opis događanja: Porazgovarajmo zajedno kako kroz aktivan pristup graditi društvo s više pluralizma, demokratskih mogućnosti u kojem građani, udruženi u grupe, kolektive i organizacije utječu i doprinose promjenama te kako ih u tome može poduprijeti neformalno obrazovanje.

Predstaviti ćemo programe obrazovanja odraslih koji su nastali i provode se u suradnji s organizacijama civilnog društva: Centrom za mirovne studije, Mrežom mladih Hrvatske, Volonterskim centrom Osijek, Smartom iz Zagreba i Rijeke. Pridružite nam se!

Društveno-političko okruženje ubrzano se mijenja, o brojnim promjenama potrebno je izgraditi stav i donositi odluke koje se temelje na informiranosti i znanju pa onda i iskustvu. U pravilu, gorućih tema postajemo svjesni tek kada se demokratski prostor toliko suzi i primorani smo se pozicionirati 'za ili protiv'. Dodajmo tome da u formalnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj još nismo našli način da se sustavno poučavanju temelji obrazovanja za demokraciju i aktivne građane. Čak i kada bi on postojao - znanja i vještine potrebne za snalaženje u pluralnom društvu, kao i motivacija za sudjelovanje u društvenoj promjeni ne mogu se steći jednom zauvijek, samo u školi ili na fakultetu.


Predstavljanje kurikuluma – razgovor o programima
Uvod: Mirta - Cjeloživotno obrazovanje za mir i demokraciju
Predstavljanje programa:
Mirovni studiji, Iva Zenzerović Šloser, Centar za mirovne studije/Mirta
Studiji o mladima za mlade, Anamarija Sočo, Mreža mladih Hrvatske/Mirta
Demo-akademija, Nikoleta Poljak, Volonterski centar Osijek/Mirta
Usavršavanje nastavnika za građanski odgoj i obrazovanje, Lovorka Bačić,
Centar za mirovne studije/Mirta
Upravljanje neprofitnim organizacijama, Slađana Novota, Smart/Mirta
Sudionici o programu

15.30 – 17.00
Predstavljanje istraživačkih i praktičnih radova sudionika i sudionica programa

Mirta je ustanova za obrazovanje odraslih koja organizira dostupne, kvalitetne i inovativne neformalne obrazovne programe koji promiču demokraciju, kulturu mira te društvenu pravednost. U provedbi su programi Demo-akademija i Studiji za mlade, a upisi na Mirovne studije otvoreni su od 21. 09. do do 10. listopada 2016.

Do detaljnijih informacija o obrazovnim programima možete doći preko: http://www.cms.hr/hr/mirta.

Kroz rad strateških partera, programe u 2016. financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva - Fondovi Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Kraljevine Norveške, Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naziv organizatora: Mirta
Kontakt osoba organizatora: Iva Zenzerović
Email adresa kontakt osobe: ivazen@gmail.com
Telefonski broj kontakt osobe: 091 5049744
Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.