PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Tjedan 2008

23. lipnja 2015.

Aktivnosti u sklopu prvog Tjedna u organizaciji Agencije, tadašnje Agencije za obrazovanje odraslih, provodile su se u tri županije - od (područja) posebne državne skrbi koje su imale najveću stopu nezaposlenosti i Gradu Zagrebu.

Događanja su se odvijala u gradovima: Zagreb, Vukovar, Gospić i Knin.
Održao se od 29.9. do 3.10.2008.

Ciljevi:

- promovirati kulturu cjeloživotnog učenja i prezentirati mogućnost obrazovanja odraslih široj javnosti,

- senzibilizirati javnost za potrebu cjeloživotnog učenja.

Najvažniji uspjeh Tjedna 2008. leži u činjenici da je prvi put građanima omogućeno organizirano upoznavanje s mogućnostima učenja u njihovoj okolini. Jedan od najznačajnijih rezultata također je bilo uspostavljenje mreže i suradnja s ustanovama za obrazovanje odraslih te im je kroz aktivnosti pružena mogućnost da predstave svoj rad i programe.

Tijekom održavanja proveden je niz aktivnosti, a u svakom od gradova održan je Sajam cjeloživotnog učenja i prigodna tribina na temu problematika obrazovanja i cjeloživotnog učenja u lokalnoj zajednici.

Provedba ovakve aktivnosti naišla je na snažnu potporu županijske i lokalne zajednice, a svim sudionicima se svidjela ideja o zajedničkoj promociji obrazovanja i učenja.

U Gradu Zagrebu održan je niz radionica na temu: Obrazovanje i demokratsko društvo u suradnji s Fakultetom političkih znanosti Zagreb, Radionica o vrednovanju neformalnog i informalnog učenja, te radionica o ishodima učenja koje su organizirane u suradnji s ETF-om te tribina Važnost ulaganja u ljudske potencijale koja je organizirana u suradnji s HZZ, HGK, HOK, HUP, SSSH, MINGORP, MZOŠ-om.

Aktivnosti su se odvijale u Vukovaru - Veleučilište Lavoslava Ružičke i rodnoj kući Lavoslava Ružičke, Gospiću - Veleučilište Nikola Nikole Tesle i u Kninu - Veleučilište Marko Marulić.

Važno je napomenuti da je prvi Tjedan bio svojevrstan pilot projekt osmišljen i implementiran od strane djelatnika Agencije za obrazovanje odraslih.

Značajnu pomoć u provedbi i pokretanju aktivnosti pružili su zaključci i preporuke izrađene u sklopu 6. komponente CARDS projekta Obrazovanje odraslih 2004.

Prvi put se organizirano i planski pristupilo u radu s medijima koji su prepoznali važnost i dugoročnost ove aktivnosti za cjelokupno društvo u Republici Hrvatskoj.

Pilot projekt Tjedan 2008. dao je smjernice te je ova aktivnost postala sveobuhvatna nacionalna obrazovana kampanja koja promovira vrijednosti učenja i obrazovanja.

 


Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.