PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Tjedan 2011

23. lipnja 2015.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 8. do 15. rujna 2011. organizirala je 5. Tjedan cjeloživotnog učenja 2011. Tjedan cjeloživotnog učenja 2011. održavao se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2011.bio je rekordan po broju sudionika, programa, događanja, posjetitelja, a još važnija je činjenica da se u svakoj županiji održavalo niz događanja.

Opći cilj Tjedna bio je ukazati na raznolikost cjeloživotnog učenja i veliki broj oblika i načina kojima se ono ostvaruje, pri čemu je glavni slogan bio A KAKO UČIŠ TI?

U skladu s općim ciljem kampanja je bila posebno usmjerena na tri specifična cilja:

1. Upoznati javnost i pojedince s različitim mogućnostima stjecanja kompetencija kroz procese cjeloživotnog učenja kao što su formalno obrazovanje, pohađanje seminara, tečajeva i sl., usavršavanje na radnome mjestu, iskustveno učenje itd.

2. Podići svijest poslodavcima o važnosti njihova kontinuiranog ulaganja u učenje i usavršavanja svojih radnika, uključujući i osposobljavanja na radnom mjestu, kao i mogućnosti stjecanja relevantnih kompetencija i izvan formalnog obrazovnog sustava.

3. Potaknuti ustanove iz obrazovnog sustava na vrednovanje i priznavanje kompetencija stečenih izvan formalnog obrazovnog sustava.

Tijekom trajanja kampanje diljem Republike Hrvatske održalo se više od 350 događanja u kojima je sudjelovalo preko 600 različitih institucija. Institucije su tijekom provedbe prijavile 239 programa događanja. U suradnji s partnerima (tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, županijama, lokalnom zajednicom, udrugama, kulturnim institucijama, ustanovama za obrazovanje odraslih, školama i ostalim organizacijama) željelo se dodatno motivirati građane za sudjelovanje u cjeloživotnom učenju, kao i upoznavanje s različitim mogućnostima obrazovanja i učenja i dodatno ih motivirati da se još snažnije okrenu svakodnevnom učenju.

Tjedan 2011. karakteriziralo je  uvođenje novih aktivnosti nužnih za dugoročni razvoj kampanje, kao i unaprjeđenje postojećih. Od posebne važnosti bilo je kreiranje i implementacija dviju novih aktivnosti, uspostava mreže regionalnih koordinatora i dodjela nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Osim navedenoga od iznimnog značaja bila je i modernizacija internetske stranice www.cjelozivotno-ucenje.hr koja je uspješno realizirana u sklopu IPA programa Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova, Komponenta 4 - Aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti potencijalnih odraslih polaznika vezanih za programe za obrazovanje odraslih i regionalno umrežavanje. Također 10 ustanova za obrazovanje odraslih s područja posebne državne skrbi dobilo je nepovratna financijska sredstva (10. 000 kn po ustanovi) za provedbu aktivnosti u sklopu Tjedna. Izrađen je i novi dugoročni vizualni identitet Tjedna te je potpisan sporazum o suradnji u njegovoj provedbi s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Događanja u s sklopu Tjedna 2011. možete pronaći ovdje

1. Letak Tjedna 2011. - Prednja strana | Stražnja strana
2. Plakat Tjedna 2011. 
3. Upute - kako sudjelovati? - Tjedan 2011.
4. Obrazac za prijavu programa - Tjedan 2011.
5. Popis regionalih koordinatora - Tjedan 2011. 

 

 


Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.