PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Tjedan 2015

6. lipnja 2016.

Plakat2015

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je 9. Tjedan cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 4. listopada 2015.

Kao i prethodna, i ovogodišnja kampanja provodila se pod sloganom „DOBRO JE UČITI“, te je bila usmjerena na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Cilj ovogodišnjeg Tjedna bio je podići svijest o tome da učenje omogućuje stjecanje znanja i vještina traženih na tržištu rada i bitno povećava zapošljivost; omogućuje uklanjanje jezičnih, tehničkih i drugih komunikacijskih prepreka te time proširivanje i produbljivanje vlastitog odnosa s drugim ljudima; omogućuje nadoknađivanje prethodno propuštenih prilika za obrazovanje; daje priliku za osobni razvoj te omogućuje veći doprinos vlastitoj zajednici i društvu u svim razdobljima života. Također, učenje i razvijanje građanskih kompetencija omogućuje aktivno sudjelovanje u društvu te učinkovito ostvarivanje i zaštitu vlastitih prava.

Promotor cjeloživotnog učenja za 2015. godinu bio je poduzetnik Mate Rimac, koji je u svojoj poruci o važnosti učenja istaknuo sljedeće:

Učenje znači svakodnevni napredak. Vodimo se najviše željom za novim spoznajama i ljubavlju prema ovom poslu, stvaranju vozila visokih performansi na električni pogon. Kada radite ono što volite, onda ne radite ni jedan dan u svom životu - igrate se i stvarate izvrsnost. Obrazovanje vam dođe kao nadogradnja, sami idete za time jer to želite, ne zato što vam to netko nameće.

Rimac

U našem poslu tehnologija iznimno brzo napreduje. Da biste bile konkurentni, morate biti na samom izvorištu, ne samo biti ukorak, nego uvijek korak ispred, stvarati trendove. To znači biti najbolji u tome što radite. Najbolji možete biti samo svakodnevnim učenjem i usavršavanjem. Na taj način stvarate vrijeme za istraživanje novih tehnologije, stvari koje još nitko nije radio.

To je naslađi dio posla!

 

Promotivne materijale Tjedna 2015. možete pregledati ovdje.

Događanja u sklopu Tjedna 2015. možete pregledati ovdje.

Popis regionalnih koordinatora možete preuzeti ovdje.


Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.